26.08.2013

Bestlite, en tidløs klassiker.


Robert Dudley Best (1892-1984) var arving til verdens største belysning fabrikk, grunnlagt i Birmingham i 1840.

Til tross for sin stolte historie, følte Best at lampene som ble produsert på fabrikken var utdaterte. 
I 1925, Best besøkte International Exhibition of Modern Design i Paris, hvor mange av designene som var utstilt var påvirket av arbeidet til Le Corbusier og Mies van der Rohe.
Etter det begynte han sine studier av industriell design i Düsseldorf, Tyskland og Paris, Frankrike. Her han ble nær venn med grunnleggeren av Bauhaus, Walter Gropius. Ved slutten av sine studier utviklet han Bestlite lampen.
I dag produseres Bestlite lampene av GUBI.
Takpendelen fås i 4 forskjellige størrelser.Bestlite BL3 Gulvlampe er en elegant og enkel Gulvlampe - en tidløs klassiker. Designet i 1930 av Rodbert Dudley Best for Bestlite. Den skaper stil i et hvert rom, og gir samtidig et meget behagelig arbeidslys. 

Under andre verdenskrig ble Bestlite lampen et national klenodie, da Winston Churchill hadde en Bestlite BL1 stående på sitt skrivebord i beskyttelsesbunkeren under Whitehall. Lamper fra Bestlite er karakteriseret ved et enkelt og elegant design, som har gjort Bestlite til en tidløs klassiker. Bestlite lamper er meget fleksible i deres design, hvilket gjør lampen utrolig funksjonell.
Bestlite har en fast kolleksjon stående i både Victoria & Albert museum og Design Museum i London. Elsket av arkitekter, designere og designinteresserte selv etter 80 år.Her er sengen rammet inn av sorte Bestlite vegglamper.
Lampen gir godt leselys, uten at den lyser opp hele rommet. Den er tidløs og vil 
vare livet ut.
Bestlite lampene passer i alle rom. 
Perfekte lamper til kjøkkenet.

Vi sender og bringer til hele landet.

Kort leveringstid!